Gisteren een rondje onder Rotterdam gedaan om de molens te fotograferen die van het voorjaar in restauratie waren.

1) In Goidschalxoord is er nog weinig vooruitgang te zien, als deze molen eind 2009 af moet zijn dan mogen ze wel wat haast gaan maken.

2) Bij de Zwaen in Nieuw-Beijerland was er helaas niemand, alle hekken zaten dan ook op slot zodat ik de molen alleen van de dijk kon fotograferen.

3) Op weg naar Achthuizen op Goeree Overvlakkee kwam ik langs de Simonia te Piershil die 2 volle voor had hangen dus daar even gestopt om wat opnamen te maken en een praatje gemaakt met de molenaar die een oud plaatsgenoot bleek te zijn.

4) De Windlust in Achthuizen is wat lastig te fotograferen door alle bebouwing rond de molen en helaas stond het gevlucht niet naar de dijk toe, dus geen al te mooie foto's van deze molen.

5) Uiteraard ook even in Westmaas geweest om de, nog niet geheel, gerestaureerde Windlust op de korrel te nemen, het witte schittert mooi zo met de blauwe lucht.

http://www.mijnalbum.nl/Album=HZNPZXLU

6) En als laatste in Dordt geweest bij de wel bekende Kyck Over Den Dyck, ook deze molen is wat lastig te fotograferen door de bebouwing, maar heb binnen nog wat aardige foto's kunnen maken.

http://www.mijnalbum.nl/Album=3H3LUAMS

Groeten Nico