Nieuw MOLENWIEKHEK bij molen de Weert Meppel

  • keesvanger

    Een FILMPJE over het plaatsen van een wel heel erg origineel MOLENWIEKHEK bij molen de Weert. Bertel Zomer was in zijn element. Een hele reis met de tractor van de molen van Vilsteren naar Molen de Vlijt Meppel en dan ook nog alles keurig op de juiste plek plaatsen met veel erg verkeer/bezoekers etc. COMPLIMENTEN!

    kees

     

  • Fietsende

    Aan de enthousiaste Meppeler molenaars kan Nederland een voorbeeld nemen! Waar kwam die roede vandaan? Waarschijnlijk niet van de Vilsterse Molen, want de laatste roedewisseling vond daar in 1997 plaats, dat is al 18 jaar geleden en het hekwerk ziet er nog goed uit….

  • keesvanger

    Ik zal het een keer navragen. Wat ik wel weet is dat het een Bremer roede is. Een tijdje terug heeft de molen van Vilsteren een nieuwe roede gekregen. Molenaar van de Weert Bertel Zomer heeft de roede afgelopen zaterdag met tractor en aanhanger opgehaald in Vilsteren. Het plaatje van Derks zat er niet meer op! (ligt misschien in de molen van Vilsteren?) Het hekwerk ziet er nog prima uit. In de roede zaten al diverse gaten en je kon op bepaalde plekken zo naar binnen kijken. De doormidden gebrande roede liggen nu naast de Weert en moet nog geplaatst worden als afscheiding tussen gras en stoep. De bedoeling is dat het hekwerk omhoog komt te staan. We zijn benieuwd hoe het er uiteindelijk uit gaat zien. Origineel is het in ieder geval wel.

    kees.

  • Fietsende

    Een belangrijk kenmerk van zo'n Bremer-roede zijn de gebogen lasnaden, dit om de buigsterkte van de roeden beter te maken. Die vind je niet bij andere merken van roeden. Zie foto

    =12pt

  • keesvanger

    Van molenaar Gert van der Weide een foto van het oude Dercks plaatje van de molen van Vilsteren binnen gekregen 

    ZIE HIERO