De meule van Wassens (vervolg)

  • keesvanger

    DE MEULE VAN WASSENS.Afgelopen week de tweede vergadering gehad om de meule van Wassens in Zuidwolde uiteindelijk weer om te toveren tot een echte werkende  korenmolen.Een erg enthousiaste ploeg liefhebbers uit Zuidwolde wil er samen flink de schouders onder zetten om  deze prachtige uitdaging aan te gaan. De eerste contacten zijn al gelegd. Komende week komt een plaatselijke rietdekker kijken of hij de lekkages in de kap kan stoppen. Gesprekken met de provincie Drenthe volgen nog. Gelukkig heeft de eigenaar Joe Wassens heel erg goed en met heel veel passie voor het inwendige van de molen gezorgd, waardoor het binnenwerk van de molen er nog erg goed uitziet. Helaas ziet de buitenkant van de molen er minder goed uit. Joe kan het niet meer in zijn eentje opbrengen om de molen in stand te houden. Wij helpen hem graag om er weer een prachtige werkende molen van te maken.

    Groet Kees Vanger
  • keesvanger

    MOLEN DE HOOP ELSPEET.Vanmiddag samen met Joe Wassens molen “De Hoop” in Elspeet bezocht. Zeg maar een broertje van de meule van Wassens. (komt oorspronkelijk ook uit Zuid-Holland)  Deze molen is een paar jaar geleden geheel gerestaureerd.

    De gehele belt rond de molen is nu  voorzien van allerlei prachtige ruimtes. Prachtig ingericht. Erg handig en praktisch dus! Een idee voor de molen van Zuidwolde??

    GROET Joe Wassens en Kees Vanger

  • keesvanger

    Ga zelf maar eens een keertje kijken. Dan praten we weer! 

    Kees.

  • keesvanger

    We kwamen in Elspeet om ideetjes op te doen voor ons project om de meule van Wassens in Zuidwolde “van de dood” te redden!

    Met heel veel respect voor het doorzettingsvermogen van de eigenaar en zijn medestanders die er een prachtige molen van gemaakt hebben zijn we hoopvol vertrokken. Allerlei prachtige nieuwe ideetjes opgedaan. Hiervan een kort Youtube filmpje gemaakt voor onze medestanders in Zuidwolde. Zeg maar ter motivatie! 

    Het laatste waar ik dan op zit te wachten is het zure commentaar van Oane.

    gegroet, Kees 

  • keesvanger

    …..en nu weer over DE MEULE VAN WASSENS IN ZUIDWOLDE.

    Super! De rietdekker komt over een paar weken de kap van de MEULE VAN WASSENS in Zuidwolde weer waterdicht maken. Spontane hulp uit Zuidwolde zelf. KLASSE!  

    De rietdekker heeft een hoogwerker die maar liefst 21 meter hoog kan komen. Genoeg dus!

    Post is bewerkt op jul 8, 2016, 9:12 p.m. door keesvanger