De meule van Wassens

  • keesvanger

    DE LEKKE KAP VAN DE MEULE VAN WASSENS.

    Woensdagmorgen 5 oktober heeft rietdekker Hendrik Jan de Wilde de kap van de meule van Wassens spontaan en gratis bijgewerkt. Het was hoognodig, want het regenwater kwam  met bakken naar binnen. Funest voor de nog in goede staat verkerende molenonderdelen. Door de hulp van de Zudwoldiger rietdekker is de molen in ieder geval de komende jaren weer beschermd, terwijl er op de achtergrond al diverse inwoners van Zuidwolde hard werken aan het herstel van deze mooie molen.

    Groet Kees Vanger

  • keesvanger

    DE MEULE VAN WASSENS HEEFT VANDAAG “GEDRAAID”.

    De molen heeft vandaag een kwart slag gedraaid. (symbolisch?) Met zijn drietjes hebben we in de kap de zware vang gelicht. Gelukkig is Joe Wassens erg sterk! Na stevig sjorren aan de bonkelaar de as zo gedraaid dat Erwin (met gordel) naar buiten kon om het stormschild op te meten. Dat willen we vervangen, aangezien het stormschild lekt.

    Helaas blijft de kap van de meule van Wassens in Zuidwolde nog steeds vervelend lekken. Erg jammer! Het riet op de kap is helaas te gaar om alle lekkage te verhelpen. 

    Ter bescherming van de molenonderdelen in de kap hebben we vandaag grote vrachtwagen kleden over de belangrijkste molenonderdelen gelegd en wel zo dat alle regenwater spontaan naar buiten loopt.

    Een lange dag op de molen met als afsluiting iets lekkers van Joe opgehaald bij de plaatselijke snackbar.

    Groet Erwin en Kees https://myalbum.com/album/4sWMmKUwOaxa