Op 23 februari werd biksteen molen  De Vlijt in Oostzaan door een zware storm getroffen. Zie het artikel in het  Dagblad Zaanstreek: http://bit.ly/2lpj7Hf

Volgens het Noord Hollands Molennieuws: 

"Juist nu de toekomst van het molentje er beter uit kwam te zien, is de molen zwaar verminkt door de storm. Het wiekenkruis kwam naar beneden. Vrijwilligers hebben zaterdag 25 febr. de zaak met vereende krachten gedemonteerd. 

Het herstel zal nu nog kostbaarder worden. De kap is als het ware opgetild, compleet met wieken en al."

Eerder al vermeldde dezelfde bron:

“Op maandag 28 november 2016 is in het gemeentehuis van Oostzaan het biksteenmolentje De Vlijt in eigendom overgedragen. De gemeente Oostzaan was eigenaar en de wethouder droeg het molentje over aan een speciaal daartoe opgerichte stichting. De kosten van de restauratie worden geschat op € 30.000,- De gemeente heeft als bruidsschat € 10.000,- aan de stichting toegezegd als een bijdrage in de totale restauratiekosten. De stichting heeft nu het voornemen om alle bedrijven in Oostzaan te benaderen om een bijdrage te schenken, liefst in natura door bijvoorbeeld het schilderwerk of het elektrawerk voor haar rekening te nemen. De Molenfederatie, die intensief aan deze constructie haar bijdrage heeft verleend, overweegt om ter afronding van het totaalbedrag een bijdrage te verlenen uit het weidemolenfonds.”

Veel sterkte toegewenst!