Hoe werkt een cacaomolen?

  • dimitri

    Hoi,

    Ik probeer uit te vogelen hoe de werking van cacaomolens was. Ik lees hier en daar dat de cacao werd vermalen tot een dikke pasta. Lijkt me niet met gewone stenen te doen.

    Iemand een idee? Of evt een verwijzing naar boek of website?

    groet,

    dimitri

  • Oane Visser

    In het boek ‘Windmolens’ heeft G. Husslage een kort hoofdstuk met als titel Chocolaadmolens aandacht aan dit soort molens gegeven. Bij de Stichting Molendocumentatie is, volgens de gegevens op internet, een artikel omtrent Chocolaadmolens in te zien. In ‘Duizend Zaanse Molens’ van P. Boorsma wordt, heel in het kort, de bewerking van cacaobonen door zo'n molen ook beschreven.

  • Jos van Schooten

    foto:

    Een cacaomolentje op het terras van het restaurant dat nu in de oude chocoladefabriek is gevestigd.