Je blijft schrikken :-(

 • Henk Klöpping

  Henk Klöpping, Molen van de Groote Polder, Slochteren
 • Henk Klöpping

  Deze keer niet ge-anonimiseerd: deze (overigens terecht) trotse moleneigenaars waren woensdag 5 december landelijk te zien op TV, dan is het weinig zinvol ze nu onherkenbaar te maken. Dit is molen Het Haantje in Weesp.

  Ik citeer: “Nou ja, als je hier staat met die wieken die achter je draaien - dat is één groot feest” …

  Henk Klöpping, Molen van de Groote Polder, Slochteren
 • Fietsende

  Daar sta je steil van achterover! Wie deed daar de vang los? Getuigschrift van DHM inleveren….

  Ik ken deze molen nog uit mijn Blaricumse jeugdjaren. Een fietstochtje naar Weesp was niet ver en onderstaande foto heb ik op 22 december 1970 gemaakt.

  =12pt

 • Teun

  “Hij heeft geen cursus gevolgd”, aldus de eigenaar/molenaar. Toch maar doen? Mevrouw is specialist hoogbegaafdheid. Maar vóór de draaiende wieken staan, dat is toch wel een beetje…..dom?

  Dit soort filmpjes tonen aan hoe triest het met de veiligheid in de molenwereld gesteld is. Denk bijvoorbeeld ook aan het reclamefilmpje met het wiekdraaien van de NS directeur van 2 jaar geleden. Zelfs van een dodelijk ongeval leert men niet! Je vraagt je af: hoeveel onveilige situaties komen niét op TV?

 • DELETION_USER

  Ik zag deze video ook al. Maar dan vraag ik me een dingetje af.

  Hoe komen ze daar uberhaupt?

  Voor de rest vond ik de video wel mooi!

 • Lolke

  Henk, dit is, naar mij destijds is verteld, exact de manier waarop een van de eerste keren (het was zelfs nog vóór het eerste VM-examen) een vrijwillig molenaar dodelijk is verongelukt: molenaar Reuling van de Walmolen in Doetinchem stond in 1969 op de stelling voor het draaiende kruis te kijken naar een manifestatie beneden, was uitgekeken en wilde teruglopen, vergetend waar hij precies stond, met fataal gevolg.

  Post was bewerkt op 11-12-2018 04:09 door Lolke