vakantie op een korenmolen

 • Rolf Peter

  Hallo! Met  22-07-2018 t/m 4-08-2018 zijn wij met vakantie. In die tijdperk is onze woning beschikbaar voor andere molenaar-gezinnen. Het huis staat bijna naast de molen, met drie slaapkamers, tuin voor kinderen ook, grote woonkamer met serre en woonkeuken. Het is niet de bedoeling, dit pand te verhuren, maar gewoon een beetje te laten leven (ook de tuin en de kat (!), wel met weinig toezicht). Op de bovenste verdieping woont nog een heel vriendelijke leerling, die door de gang van huis en tuin gaat.

  Door het hele jaar is de Kriemhildmühle dagelijks in ernstig bedrijf en moet malen voor de aangesloten naturrvoedingsbakkerij.

  Wie zin heeft, iets met meel en deeg te helpen, kan dit graag in afspraak met Bastian, de meester-bakker aldaar doen.

  De molen is voor toeristen geopend, dus wie het lust met min of veel meer bekwame toeristen over het hoe en waarom te kletsen, kan ook graag de molenaar spelen of de echte molenaar zijn. Het molenaarsdiploma is wel nodig, en een serieuse inschatting van de eigen bekwamheid.

  Als iemand echt werk wil verzeten kan dat ook in afspraak..

  Wij hebben ons huis al ses keer vrij gegeven dus hebben wij hoop. Het niveau is zo als de molen: geen ultrawidescreen-TV (helemaal geen TV), een magnetroon met voor zoveer ik begrijp houten tandwielen en een douche voor maar een persoon staande.

  Toerisme: www.xanten.de

  In de hele regio zijn nog meer molens, maar minder bedrijvig: .

  De omgeving van Xanten biedt een hoop mogelijkheiden voor vrijetijdsbesteding (www.xanten.de).

  BELANGRIJK: wij zijn niet-rokers en katteliefhebbers, er woont dus een heel vriendelijke poes (female, gesteriliseerd) van drie jaar in huis en houdt behoorlijk van aaien.

  Fietsen: Een grote fiets, een bakfiets met kinderzitje, nog fietsen om opteknappen….

  Meldingen graag aan muehlexanten@web.de

 • Rolf Peter

  eh sorry: is in 2019